Utama > Buletin > KESETIAN GONG YOO

KESETIAN GONG YOO

Berikutan kenaikan populariti dari drama “Goblin” yang menjadi bualan sehingga ke peringkat antarabangsa, pelakon Korea Selatan Gong Yoo yang berumur 37 tahun itu juga telah mendahului para pelakon filem di senarai reputasi jenama 2017.


Jangan lupa like >>> Facebook ekselen.my <<<

Powered by ekselen.my


Fenomena Gong Yoo ini menjadikan beliau duta jenama Coway, jenama penulen air nombor satu di Korea Selatan dan Malaysia, yang pertama selepas beberapa tahun tanpa lantikan duta jenama. Sebagai seorang pelakon dalam industri hiburan selama hampir dua dekad, pelakon terlaris ini juga penganut dalam kepentingan air bersih dan udara bersih bagi mencapai kehidupan bermutu.

Gong Yoo, Duta Jenama yang Dikenali Paling Setia di Korea

Diketahui ramai dengan filem blockbuster “Train to Busan” serta drama bersiri “Guardian: The Lonely and Great God” atau “Goblin”, personaliti Gong Yoo yang penuh dengan kasih sayang dan keprihatinan adalah dekat dengan personaliti benar dia.

Konsep dan idea Coway turut setekal dengan kejaran Gong Yoo untuk hidup yang sihat dan berkualiti. Ini menjadi salah satu sebab beliau bersetuju menjadi Duta Jenama untuk produk baru.

Iklan terbaru Coway tersebut memaparkan rutin harian Gong Yoo yang dilengkapi dengan Penulen Udara Storm untuk kesegaran udara yang berkekalan.

Perkongsian Kepercayaan Yang Sama Dengan Coway

“Saya percaya bahawa air dan udara yang bersih adalah unsur-unsur yang amat penting dalam kehidupan harian kita,” ujar Gong Yoo. Khabar baik untuk peminat-peminat Gong Yoo yang suka kucing: Gong Yoo juga merupakan seorang si pembela kucing.

Sebagai pemilik dua ekor kucing, Gong Yoo amat mementingkan kualiti udara dalam rumahnya, yang sering dipenuhi bau kucing, kerana kualiti udara indoor menyumbang kepada kesihatan manusia dan binatang-binatang peliharaan kesayangan. Selepas mengetahui kebahayaan habuk halus dari berita, Gong Yoo lebih meneguhkan peranan penting yang dimainkan oleh kualiti udara yang baik untuk kehidupan yang lebih sihat.

Di Depan Kamera Dan Di Luar Perhatian

Pada Disember 2016, Gong Yoo telah memenangi anugerah pelakon terbaik di Baeksang Arts Awards ke-53 sebagai Goblin dalam drama fansati-romantik “Guardian: The Lonely and Great God”. Untuk kemunculan seterusnya di layar kaca, actor popular ini berharap untuk memainkan peranan antagonis yang tidak pernah dicabar.

Sementara menunggu drama dan filem terbaru Gong Yoo, sekarang warga Malaysia dapat melihat Gong Yoo di mana-mana jua mulai Julai 2017, kerana Coway akan memaparkan Gong Yoo di papan iklan, TV, Facebook, dan sebagainya. Bersedia untuk menyambut Gong Yoo oppa dengan jeritan anda!